Négyzet alakú nappali: kanapé kialakítás és elhelyezési lehetőségek

Прямой диван в квадратной гостиной

Az elrendezés jellemzői

A nappali az egész ház bemutatója. A nappaliban nemcsak a szabadidőnket töltjük, hanem vendégekkel is találkozunk. Olyan helyiségnek kell lennie, amely nemcsak funkcionális, hanem mindenekelőtt kényelmes. Napközben sok tevékenység van – tévét néz, kávét iszik, néha dolgozik, eszik.

Az első lakást kialakító emberek többsége úgy véli, hogy a nappali ideális alakja egy négyzet vagy egy téglalap, amely közel van a négyzethez. Ez igaz, mert ez az elrendezés a legrugalmasabb, de ez az elv csak kis terekben működik.

A négyzet alakú nappalinak világosnak kell lennie, és a berendezésnek meg kell egyeznie a ház többi részével.

Hinni kell abban, hogy minden szükséges bútordarab egy kis nappaliban is megtalálja a helyét, ha a helyét a legapróbb részletekig átgondolják.

Először is kitaláljuk a bútorok színét. Kis helyiségek esetén világos színeket kell választania. Tökéletesen tükrözik a fényt, megvilágítják az egész belső teret és könnyedséget kölcsönöznek neki. Emiatt optikailag nagyítják őket. Ennek a megoldásnak köszönhetően az üdülőterületünk nemcsak jól fog kinézni, hanem lehetővé teszi számunkra, hogy jobban pihenjünk benne. A tompa színek javítják a hangulatot, és a harmónia és béke oázisává teszik a szobát. A finom színes ékezetek, például párnák vagy szőnyegek, vonzóbbá teszik a kis nappalit.

Угловой диван в квадратной гостиной

Mint tudják, a szoba fő bútordarabja egy kényelmes egyenes vagy sarokkanapé. Egy jól megválasztott és egyedi nyaralás a nappalit a háztartások kedvenc helyévé teszi. Egy kis szobában a legjobb egy kompakt kanapét választani, amely kiegészíti a fotelt és esetleg a puffot. Szükség esetén a puffot ki lehet húzni napfényre, vagy dohányzóasztalra lehet helyezni. A szék jól néz ki, ha a többi rész egyikére vagy mindkét oldalára helyezik (minden attól függ, hogy milyen területen vagyunk). Emlékeztetünk arra, hogy a bútorokat a lehető legjobban össze kell hangolni.

Mielőtt bútorokat választana a nappaliba, érdemes megvizsgálni a nappalit, és ellenőrizni, hogy mekkora alapterületünk van, és mekkora a mellette tervezett dohányzóasztal. Egy igazán kicsi szobában a legjobb választás egy ügyes kanapé, amely a falhoz és a szoba közepére is helyezhető, például elválasztva az ülősarkot az étkezőtől vagy a nyitott konyhától. Ha extra alvóhelyre van szükségünk, akkor érdemes egy igazán kicsi kialakítású sarokkanapét keresni.

Még ha nagy nappalink is van, sok lehetőség van a bútorok elrendezésére. A főbbekre összpontosítunk, amelyek befolyásolják nappalink kényelmét és funkcionalitását, vagyis a dohányzóasztalt, a kanapét, a foteleket és a TV -állványt.

Amikor kanapét választ a nappaliba, ne feledje, hogy a modern bútorok nélkülözhetetlen elemei a jól megtervezett lakásoknak. Nemcsak a kanapé alakja és funkciója játszik fontos szerepet, hanem a kárpit típusa és színe is. A szürke és a bézs az idei szezon vitathatatlan slágere, mert sokoldalú színek, amelyek nemcsak a legtöbb kiegészítőhöz passzolnak, hanem időtállóak és sokoldalúak is.

A sarokkanapé és az egyenes kanapé, a többi nappali bútorhoz hasonlóan, helyet biztosít a pihenéshez és a vendégek fogadásához. Közülük választva érdemes megfontolni, hogy a ház lakói milyen egyéb elvárásokat támaszthatnak velük szemben. Azok az emberek, akiknek nincs külön hálószobájuk, vagy akik gyakran szállnak meg éjszakára, azt szeretnék, ha a kanapé kihajtható és kényelmes alvóhelyet kínálna. Ilyen helyzetben sarokkanapé alkalmas.

Méltóságát azok az emberek is értékelni fogják, akik szeretik nyújtani a lábukat és pihenni pihenés közben fekve. Miért? A sarkok egy kanapéhoz illő kanapéhoz illeszkednek, és néha ugyanabból a kollekcióból származó pouf is hozzáadható. A kanapét valószínűleg azok választják, akik elsősorban a kárpitozott bútorok megjelenésére összpontosítanak. Kiváló minőségű anyagokkal és kivitelezéssel ez a bútordarab valóban elegáns belsőépítészeti elem.

Az üdülőterület rendezésénél az alapszabály az összefüggő összkép kialakítása. Nem számít, milyen kényelmesen helyezi el az üléseket a nappaliban, ha az elrendezésük nem illik, a hangulat nem keletkezik. Tervezzen egy négyzet alakú nappalit az Ön igényei szerint, és helyezze el a kanapét és a foteleket a megfelelő arányokban. Szívesebben ül közel és hangulatosan, kilátással, szemben vagy egymás mellett? Íme néhány példa arra, hogyan maradhat a nappali „hangulatban”.

Egyenes kanapé

A kanapé kiválasztása a nappaliba nem könnyű döntés. A szabadidőközpont központi bútordarabja diktálja az egész belső tér stílusát. Sokan kíváncsiak, melyik a jobb – sarok vagy egyenes kanapé a nappaliba. Amint látjuk, a válasz erre a kérdésre számos tényezőtől függ, különösen a szoba méretétől és elvárásainktól.

Ezek közül az első bútordarab tervezősebb, míg a második kényelmesebb. Az egyenes kanapé állíthatóbbnak tekinthető, míg a sarokkanapé egy bútordarab, amely ideális a vendégek kibontásához és befogadásához. Mint látható, minden megoldásnak megvannak a maga előnyei.

A tökéletes egyenes kanapé az, amit vizuálisan kedvelünk, ergonomikus, illeszkedik a belső térbe és könnyen tisztán tartható.

Прямой диван

Sajnos nem minden kanapé illik minden nappaliba! Ha a nappaliban nagyon korlátozott a hely, akkor nem praktikus egy hatalmas kanapét vásárolni. A kanapé kiválasztásakor nemcsak a kialakítását és használhatóságát kell figyelembe venni, bár ez természetesen két nagyon fontos szempont.

Érdemes előre átgondolni a nappali méretét, hogy az új kanapé méreteivel is illeszkedjen a belső térbe. Összefoglalva: az XS nappali túlméretezett kanapéja inkább akadályozandó lesz, mint egy kényelmes bútordarab a mindennapi használatra. Valószínűleg azt tapasztaljuk, hogy idővel változtatni kell rajta.

Akár nagy, akár kicsi nappaliba keres bútorokat, a kanapék és az egyenes kanapék minden szempontból tökéletesek. A kínált bútorok nagy része alvó funkcióval és egy további nagyméretű tárolóval van felszerelve. Ennek köszönhetően még egy kis kanapé is gyorsan és egyszerűen kényelmes ágysá alakítható nagy hálóterülettel. A multifunkcionális bútorok a modern belsőépítészet alapjai.

A klasszikus modellek ugyanúgy elhelyezhetők a falon vagy a helyiség bármely pontján. Helyük csak a mérettől és az átalakítási mechanizmustól függ.

Üdülőterület rendezésekor már nem kell “ragaszkodni a falakhoz”. Most a vizuálisan világos kanapék vékony lábakkal és mindkét oldalon tökéletesen elkészültek a szoba közepe felé. Ezekkel elválaszthatja a funkcionális területeket, reprezentatív konzolt helyezhet a háta mögé, vagy kijelölheti a kommunikációs utakat. Akkor a melléképületek eredetiségét a bútorok helyesen kiválasztott színe is hangsúlyozni fogja.

A központban

A kanapé mint válaszfal előnyei, különösen a konyhából, étkezőből és nappaliból álló, egyterű lakóterületekhez:

  • megjelennek a kommunikáció kis szigetei,
  • a különböző lakóterek világosabban elkülönülnek egymástól és könnyen felismerhetők,
  • ugyanakkor különböző rendezvények zajlanak ugyanabban a helyiségben zavarás nélkül.
  • Kis helyiségekben és nagy helyigényben a kanapé helyosztóként működik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a térből.

A helyiségek gyakran kárba vesznek, mert a kanapék hagyományosan falhoz vagy sarokba vannak helyezve. Ha ehelyett válaszfalakként tervezték őket, tárhelyet és hangulatot szerezhet. Kis kommunikációs szigetek jönnek létre, és a nyitott lakóterek kényelmesebbnek tűnnek.

Fel a falra

A legtöbb nappaliban a kanapét az egyik falhoz helyezik. Ennek a megoldásnak köszönhetően sok helyet takarítunk meg, és szabadon megváltoztathatjuk más belső elemek helyzetét. Egy kis kanapé 200 × 160 -as hálórésszel biztosan nem fog aggódni, hogy kibontva nem fér el a szobánkban. Ez az elrendezés nagyon klasszikusnak és sokoldalúnak tekinthető. Alkalmas kis és nagy szalonokhoz is. Amikor erről döntünk, nem kell aggódnunk, hogy hova tegyük fel vagy tegyük a TV -t. Elég, ha a szemközti falra helyezi, és kész.

Sarok kanapé

Tudja, hogy melyik bútordarab tökéletesen illik a figyelemre méltó belső terekbe, valamint a kis terekbe, valamint a családi házak tágas nappaliba? A válasz egyszerű. Ezek természetesen modern sarokkanapék a nappaliba.

Угловой диван, размещенный в центре гостиной

A nagy sarokkanapé ennek a nappalinak a szíve. Itt ő a családi kikapcsolódás központja. Szeretném átfogalmazni az egyik plakáton ábrázolt szavakat: a nappaliban van a kanapé.

A sarokkanapé határozottan az egyik legfunkcionálisabb bútordarab a piacon. Sokoldalúsága miatt szeretik mind a stúdiók, mind a kétszobás apartmanok tulajdonosai, mind a nagy, tágas házakban élők.

A nappali modern sarokkanapéja eredeti formájának köszönhetően rendkívül egyszerűen díszíthető, így nem kell sokat gondolkodnunk azon, hogyan díszítsük fel a nappaliban lévő sarkokat. A sarokkanapé tökéletesen kitölti a ritkán használt teret a falhoz képest, ezáltal további ülőhelyeket biztosít a vendégeknek.

Nem hiába szeretik a bútorgyártók a sarokkanapékat. Több száz sarkot talál az üzletekben, a klasszikus plüss kanapéktól a színes kihúzható kanapékig és a modern bőrbútorokig. Hogyan válassza ki a tökéletes modellt a nappalijához?

A sarokban

Minden a sarok méretétől és a nappalink méretétől függ. Nagyon kényelmes pihenni rajtuk, és a sarokelem – egy hosszú ülés – tökéletesen helyettesíti a hagyományos kanapét. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb szabad hely maradjon, a legjobb, ha a sarkunkat a falhoz tesszük. Azok az emberek, akik szeretik, ha a nappaliban extra bútorok vannak a családi ajándékok bemutatására, vagy kedvenc könyveik vagy CD -k tárolására, biztonságosan elhelyezhetik sarkukat az ablak alatt. Egy ilyen megoldás érdekes módon hangsúlyozza a felszerelt teret.

Ha a nappali kicsi, válasszon kanapét a legkisebb fal mérete alapján. Ez mentén kívánatos a kárpitozott bútorok elrendezése a helytakarékosság érdekében. Mindenféle fülke és széles kartámasz nem alkalmas erre a lehetőségre. A kanapé modellnek egyszerűnek és tömörnek kell lennie, a kis párnák segítenek melegséget és kényelmet adni.

Угловой диван

Egy nagy nappaliban U-alakú opció található. Ez a kanapé sok vendég kényelmesen elfér, vagy minden családtag kényelmesen ülhet és nézheti kedvenc műsorát.

A központban

Régóta ismert, hogy egy nagy nappali számos érdekes lehetőséget kínál számunkra. Az egyik a kanapé elhelyezése a szoba közepén. Ennek a megoldásnak köszönhetően két külön sarkot kapunk, amelyek bármilyen módon elhelyezhetők. A kanapé előtt elég egy asztal, egy lámpa, egy modern fal és egy TV.

Диван, размещенный в центре гостиной

Attól függően, hogy mennyi hely van a nappaliban, és hogyan helyezkednek el az ablakok és ajtók, nem kell kanapékat a falhoz helyezni, hanem intelligens módon a szoba közepére is helyezheti őket, hogy nyitott légkört teremtsen .

A hely kiválasztásakor kerülje a közvetlen napfényt, a halogénlámpákat és a radiátorhőt, hogy megvédje a kárpitot.

Így gondoskodunk egy hangulatos rekreációs területről. A kanapé mögött több polcot és asztalt is elhelyezhetünk, amelyek összekötik az otthoni könyvtárat az irodával, vagy egy nagy asztalt, ahol családi vacsorákat tartunk.

Stúdiókban vagy modern szabadtéri apartmanokban a nappalit gyakran kombinálják a konyhával. Így a kanapé egyfajta “fal” lehet e két szoba között. Ennek köszönhetően nem választjuk el teljesen a két zónát, ennek ellenére vékony határt hozunk létre közöttük. Azonban, amikor erről döntünk, nem szabad megfeledkeznünk egy szabadon álló kanapé, azaz puha háttámla megvásárlásáról. Így a bútorok minden oldalról gyönyörűek és stílusosak lesznek.

Fel a falra

Ez az opció a sarokban való elhelyezéshez hasonlít. Egy kis helyiségben alig érdemes bútorokat elhelyezni a falak mellett.

Általában a levegő kering a helyiségben, és átadja a hőt a falaknak. Ha a fal egy részét bútordarab, például kanapé borítja, a meleg levegő nem juthat el a bútor mögötti területre, és ez a terület lehűl. Ha a hőmérséklet a bútorok mögött egy bizonyos érték alá esik, páralecsapódás képződik – ideális táptalaja a penésznek!