Mitől függ a bútorok összeszerelésének ára

Bútorok összeszerelése. Bútorvásárláskor sok vásárló egyidejűleg további szolgáltatásokat is rendel és fizet: a kiszállítást és az összeszerelést. És ennek persze van értelme: nem kell azon aggódni, hogyan hozza el a bútorokat; megfelelő szállító céget keresni és fizetni a költöztetőknek; majd hosszú ideig “legózni”, és megpróbálni saját maga összeszerelni egy számítógépes asztalt, ami már nem is tűnik olyan egyszerűnek, mint amilyennek elsőre tűnt. De egy ritka ügyfél gondolkodik arról, hogy mi függ a bútorok összeszerelésének árától, amely ebben a szolgáltatásban szerepel, valamint arról a tényről, hogy a különböző bútorok felszerelésének költsége jelentősen eltérhet.

Bútorszerelés: mit tartalmaz a szolgáltatás?

Az összeszerelés feltételezi, hogy a boltból, ahol megvásárolt egy ágyat, egy asztalt, egy bútorfalat vagy konyhát, egy szakember eljön az Ön otthonába, és kettőből (háromból, tízből, tizenháromból) a dobozból építőmester összeszereli a bútor remekművet, majd a megfelelő helyre szereli. Ha a megvásárolt bútorokat a falra kell akasztani vagy felszerelni (például konyhaszekrényeket, fogasokat vagy polcokat), akkor ezt a szerelő fogja elvégezni. De a telepítőnek nem szabad kipakolnia a bútorokat (kivéve persze, ha ő maga is rakodó), hogy helyet csináljon a szobában az új bútorok összeszereléséhez, a szőnyegek feltekeréséhez és eltávolításához (ez a tulajdonos felelőssége), valamint a telepítés után visszamaradt szemét és csomagolás eltávolításához. A bútorok elszállítása külön, bár olcsó szolgáltatás, amelyért fizetni kell.

Az ügy ára

Ami a bútorok összeszerelésének közvetlen költségeit illeti, minden attól függ, hogy pontosan mit vásárolt, és milyen munkát kell elvégeznie egy szakembernek a telepítés során. És minél összetettebb a mester feladata, annál drágább lesz a bútorok összeszerelése és beszerelése.

Például egy szekrény, egy számítógépasztal vagy egy konyhasarok összeszerelése nem igényel sok munkát, és egy-három órát vesz igénybe. Ennek megfelelően a szolgáltatás ára nagyon ésszerű lesz: a bútorok árának 10%-a.

De egy bútorfal összeállítása már más kérdés. Itt a folyamat akár öt órán át is elhúzódhat, és a nagyszámú modul és kis alkatrész jelenléte egy adott modell tervezési jellemzőinek ismeretét igényli. Így az ilyen bútorok összeszerelése többe kerül, mint egy egyszerű szekrény összeszerelése. Ne ijedjen meg a csillagászati összegektől, mert a fali szekrények és bútorok falra szerelésének költsége fix, és a felárat csak a különösen sérülékeny elemek (tükrös ajtók, üveghomlokzatok és polcok) beépítéséért számítják fel.

Külön beszélgetés a moduláris konyhabútorok összeszerelése, ami a szekrények és polcok felakasztását jelenti. Az összeszerelés és a telepítés költségeit több tényező befolyásolja:

  • A rögzítendő modulok száma, mérete és súlya;
  • a fal anyaga (a szekrényeket könnyebb téglára rögzíteni, mint betonra);
  • a kötőelemek száma;
  • Speciális fúró- és rögzítőeszközök (építési perforátorok és horgonycsavarok) használatának szükségessége.

Tehát a konyha összeszerelésének árát minden esetben egyedileg kell kiszámítani. És a végső szám lehet a bútorok költségének 15% -a, és talán – mind a 25% -a.

Megpróbálná saját maga összeszerelni a bútorokat? Ezzel a döntéssel nem csak az összeszerelésen spórolhat, hanem egy érdekes estét is biztosíthat magának. Azonban a második óra végére a lenyűgöző játék bútor összeszerelő, akkor egyetért azzal, hogy az árak ennek a szolgáltatásnak az üzletek nem olyan magasak!