Miért válasszon kanapét poliuretánhabbal töltőanyagként. A töltőanyag előnyei, hátrányai és jellemzői

Диван с наполнителем из ППУ

A kényelmes, rendkívül rugalmas habokat magas kényelmi együttható jellemzi, az úgynevezett SAG -tényező – 3 felett -, amely ideális kényelmet biztosít a felhasználó számára, ami különösen fontos a matracok és a kárpitozott bútorok esetében.

A poliuretán termékeket többek között jó rugalmasság jellemzi (még nagy keménységnél is), egyedi kopásállóság és szakadásállóság. Ugyanakkor az intenzív használat során a késztermékek nem sérülnek.

A poliuretán hab megfelelő típusainak kiválasztása lehetővé teszi a kanapéhoz megfelelő töltelékek használatát. A puha és kemény poliuretánhab csak a kihívás része a kárpitozott bútorok tervezőinek. Különböző keménységű és sűrűségű rugalmas habok állnak rendelkezésre rendkívül rugalmas, viszkózus (memóriahab), szabványos és nem éghető habokban. Az anyagválaszték nagyon nagy, és lehetővé teszi a kárpitozott bútorok kívánt minőségének megszerzését.

A poliuretánhabból készült kanapét a honlapon található kanapék katalógusában tekintheti meg.

Milyen jellemzői vannak a poliuretánhabnak, mint anyagnak a bútoriparban?

Anyagi jellemzők

A poliuretán habot leginkább a bútoriparban használják. Manapság nehéz elképzelni matracokat, kárpitozott bútorokat, kerti bútorokat, autókárpit -anyagokat vagy akár habjátékokat poliuretánhab használata nélkül. A poliuretán habokat különböző formákban, sűrűségben, keménységben és színekben állítják elő. A habszivacs funkcionalitása a kárpitozáshoz, változatosságuk lehetővé tette, hogy ezt az anyagot bárhol használhassák, amikor kényelemre van szükség alvás és ülés közben, csend vagy szilárd testek. Poliuretán hab, kárpitszivacs minden nap körülvesz minket köz- és magántereken.

A bútoripar az egyik leggyorsabban fejlődő az orosz piacon. Ennek az ágazatnak a magas fejlesztési potenciálja, a gyártók piaci érettsége jelentős hatással van a poliuretánhab hazai gyártására. Gyakran használt anyag kárpitozott bútorokhoz és matracokhoz.

A puha poliuretán habot bútorok, hálómatracok gyártására használják. Ennek az anyagnak az európai termelésének közel 75% -át bútorgyártóknak szánják. Ennek az anyagnak a piaci kereslete a becslések szerint évente több mint egymillió tonna. A jó helyzet a bútorpiacon az oroszországi PUU -termelés kielégítő állapotát jelenti. A kereslet irántuk évről évre nő. Nem meglepő, mert most ők a fő tényezők, amelyek befolyásolják a bútorok kényelmét, tartósságát és biztonságát.

A rugalmas poliuretán hab rugalmasságot kölcsönöz a bútoroknak, pozitív hatással van a használat kényelmére és növeli a tartósságot. Rendkívül rugalmas poliuretán habot használnak exkluzív bútorokhoz, amelyek gyorsan visszanyerik eredeti formájukat a teher eltávolítása után. A hab alkalmazkodik a terhelés alakjához, különösen a testünkhöz, ami nagymértékben növeli a kényelmi tényezőt.

A poliuretán hab higroszkópos, puha, könnyű és lélegző, ezért az orvosi és rehabilitációs bútorok gyártói is sikeresen használják.

Klasszikus poliuretán habokat használnak az ülések, háttámlák, matracbetétek gyártásához. Általában rugókkal és népszerű bútorokban használják. A magas műanyagtartalmú habokat viszont rugós betétek helyett matracbetétek gyártására használják, mivel ugyanolyan vagy még nagyobb kényelmet nyújthatnak. Vásárolhat ortopéd kanapét budapesti online áruházunkban.

Ортопедический диван с наполнителем из ППУ

Nagy sűrűségű habot használnak a kárpitozott bútorok formázásához. Javasoljuk, hogy könnyebb habot használjon a karfákhoz és a háttámlákhoz. A PU -habot fejtámlákban, dekoratív fejtámlákban, bútorok oldalfalaiban, ülésekben, puffanokban, felső matracrétegekben, felületi és ortopéd matracokban is használják.

A kanapé poliuretán habból készült kialakításának jellemzői

Kárpitozott bútorok vásárlásakor sokan nagyon jelentős hibát követnek el – nem ellenőrzik, hogy milyen tölteléket. És ez az elem határozza meg a kanapé kényelmi szintjét. Természetesen kezdetben egy bútordarab mindig kényelmes, de ahogy használja, el fog kezdeni kopni. A használt töltőanyag típusa határozza meg, hogy a kopás milyen gyorsan következik be. Minél jobb a töltelék, annál nagyobb az esélye annak, hogy a megvásárolt kanapé hosszú ideig ellátja szerepét.

Melyek a PPU kanapé tervezési jellemzői? A bútor tartószerkezete befolyásolja tartósságát, kényelmét és biztonságát. Még az üzem több osztálya is részt vesz a gyártásban. Az egyik az asztalos műhely. Ebben a szakaszban a projektnek megfelelően kivágják a méretben kiválasztott fakeretes elemeket, amelyek különféle falapokból készülnek, például farostlemezek, mint komódok, kanapék alja.

Az állvány ezután további hardverekkel, például hardverekkel, szíjakkal és rugókkal van felszerelve. A kész tartószerkezet rugalmas poliuretánhabbal van bevonva.

A poliuretán hab nagyban hozzájárul a bútorok költségeihez – akár több tíz százalékot is elérhet. Ha a bútordarabot habbal vagy szivaccsal töltik meg, ez nem elegendő.

A bútorgyártók azt javasolják, hogy válasszanak például nagyon rugalmas poliuretánhabot. Nem szabványos cellaszerkezetében különbözik a szokásos poliuretánhabból, ami sokrétű porózus szerkezetet eredményez. Ezek a tulajdonságok rugalmassá és ellenállnak a deformációnak a rendkívül rugalmas poliuretánhabból készült bútorokat.

A poliuretán hab nagyon népszerű, mert nagyon magas szintű kényelmet és kényelmet biztosít. Ezenkívül ellenállnak a különböző mechanikai sérüléseknek, és alacsony áruk van. Poliuretán habból készült kárpitozott bútorok kiváló megoldás.

Anyagi előnyök

A poliuretán hab rugalmas, de elég szilárd ahhoz, hogy kényelmes, pihentető környezetet hozzon létre. Légáteresztő, és a belső körülmények nem kedveznek a mikroorganizmusok szaporodásának. Ez az oka annak, hogy még allergiások is használhatnak kanapét poliuretán habból.

A poliuretán hab előnyei:

 • A puha poliuretán hab a bútorok egyik leglágyabb anyaga. Kellemes ülni rajta, de nem elég puha ahhoz, hogy a bútorokba süllyedjen. Ez jó választás, ha értékeli a bútorok kényelmét.
 • Ezenkívül tartósabb, mint sok más anyag. Általában nem kopik, és sok évig tarthat.
 • A poliuretánból memóriahabot is készítenek, amely követi a test körvonalait és biztosítja a pihentető alvást.
 • Jobban illeszkedik a testhez, mint a szokásos hab, mivel kevésbé egységes a sejtes szerkezete. Ennek eredményeként javulnak a kényelem és rugalmasság paraméterei.
 • Hőre reagálva és tökéletesen követve az összes testkontúrt, kalibrált támaszt nyújt, kiküszöböli az összes nyomáspontot, lehetővé teszi az izmok ellazulását és egyéni kényelmet biztosít.
 • Orvosi eszközökben használják, támogatja a rehabilitációt, támogatja a gyógyulási folyamatot.
 • Puha érzést kölcsönöz a testnek, és rugalmas szerkezetével “beborítja” a testet, ezáltal garantálva a hőérzetet a hideg emberek számára.

Nyitott cellás szerkezete nemcsak kivételes kényelmet, hanem magas légáramlást is biztosít – megakadályozza a penész és a penész kialakulását.

Anyagi hátrányok

Az anyag hiányosságai közül érdemes megjegyezni:

 • A rossz minőségű poliuretán hab gyakran megreped – gyorsan elveszíti eredeti alakját, és a bútorok gyorsan megereszkednek.
 • Az anyag nem tolerálja a közvetlen napfényt, és deformálódni kezd. A gyártáshoz fénytől védő anyagokból készült kárpitokat használnak.
 • Ár. Bár tartós és puha anyag, drágább lesz, mint a legtöbb más lehetőség. A poliuretán hab drágább lehet, mint a piacon található néhány olcsóbb alternatíva.
 • Az anyag túlzott lágysága gyermekeknél hátproblémákhoz és a gerinc görbületéhez vezethet. Ezért a legjobb, ha kemény felületen alszik.

A fő “mítoszok” a PPU -ról

A technológiák fejlődésével párhuzamosan a piac egyre több új megoldást kínál számunkra a kárpitozott bútorok töltésére szolgáló anyagokban. Az egyes termékek paramétereikben és alkalmazásukban különböznek, de árban és összeszerelési módban is.

Sok ember gyakori hibája, hogy a hab és a poliuretán hab ugyanaz. De nem! Ezek különböző anyagok, mind a műszaki jellemzőket, mind a kényelmi szintet tekintve.

A poliuretán hab egy porózus tömeg, amelyet több polimer keverésével állítanak elő. A benne lévő levegő a teljes térfogat 98% -a, ami rendkívül rugalmassá és rugalmassá teszi az anyagot. És a jól ismert habgumi nem poliuretán hab, alacsony sűrűsége van, ami puhábbá teszi.

Az anyag sűrűsége nagy jelentőségű, ha poliuretán habot használnak töltőanyagként. A kárpitozott bútorok gyártásához poliuretán habot használnak, köbméterenként 30-40 kg sűrűséggel. Jellemzően a poliuretán hab merevsége ennek megfelelően nő, és rugalmassága csökkenti az anyag deformációját. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb a sűrűség, annál tovább tart a termék.

Kisebb sűrűségű hab. Gyakran használják dekoratív párnák töltőanyagaként vagy kiegészítő rétegként az egyes kárpitozott bútorok kitöltéséhez.

Továbbá, a poliuretánhab hátrányai között gyakran nevezik, hogy égéskor ez az anyag elpárologtatja a mérgező anyagokat. De ez az információ nem bizonyított!

A poliuretán habot poliészterek vagy poliéterek és izocianátok vízzel történő reagáltatásával állítják elő. A gyártási folyamat általában azzal kezdődik, hogy a fent említett anyagokat folyékony formában összekeverjük egy adalékanyaggal, majd a kapott keveréket egy mozgó szállítószalagra szerelt formába öntjük.

Az izocianát vízzel való kémiai reakciója következtében szén -dioxid képződik. Jelenlétének köszönhetően habzik. Egyes gyártók folyékony CO 2 -t használnak további habosítószerként, hogy könnyebb, alacsonyabb sűrűségű végterméket állítsanak elő.

A habzás következtében az anyag kitágul a szállítószalag mentén. Néhány méter elteltével a hab eléri a megadott méretet, blokkokat képezve. Ezután az igényektől függően rövidebb darabokra vágják. Raktárba helyezik, ahol szerkezetük megkeményedik.