Eredeti megoldás a belső terekhez: kombináció fényes kanapéval

Зеленый диван

Világos kanapék jellemzői

Néhány évtizeddel ezelőttig nehéz volt bármilyen érdekes színű kanapét találni a bútorüzletekben, kivéve a fekete, szürke és barna árnyalatokat. Ezenkívül azokban a napokban divat volt a kárpitozott bútorokat furcsa köpenyekkel borítani, amelyek ugyanolyan unalmas barna-bézs tónusokban készültek, szőnyegmintákkal és fodrokkal.

A tendencia megváltozott az elmúlt években. Ma már szokás a kanapét fedetlenül hagyni. Ez a kárpitja, amelyet nagyra értékelnek a belső térben. A hangulat a szobában a színétől és a kivitelezés anyagától függ.

Először is meg kell értenie, hogy milyen anyaggal kell vágni, hogy a bútorok tökéletesen illeszkedjenek az általános kialakításhoz. Ebben az iparágban sokféle anyag létezik. Leggyakrabban használt:

  • zsenilia;
  • nyáj;
  • jacquard;
  • mattítás;
  • gobelin;
  • velúr;
  • öko-bőr.

Mindegyik a maga módján közvetíti a színt, és saját hangulatot teremt. A Chenille körülbelül 200 éve ismert a bútoriparban. Két erős szál csavarásával készül, amelyek között a bolyhok szövik. Készülhet egy vagy több alapanyagból. Kiváló esztétikai tulajdonságokkal és tartóssággal különbözik. Színek és árnyalatok széles skáláját képes továbbítani.

A falk nem szőtt anyagokra utal. Úgy készül, hogy mesterséges halmot visznek fel szintetikus és pamut alapjukra. Segítségével különböző anyagokat szimulálhat, míg a végtermék olcsóbb, mint a szimulált analóg. A gyártás után nyomtatni lehet a bolyhos felületre. A különböző árnyalatokat is jól közvetíti, tartós és könnyen ápolható.

Az egyik legtartósabb szövésmód a jacquard. Speciális gépeken gyártva. Rajtuk beállíthatja a különböző szálak szövésének sorrendjét, ezért érdekes mintákat kapunk. Több árnyalatot kombinálhat. Gyakran természetes, szintetikus és kevert fonalakból készül. Az utolsót a legtartósabbnak nevezhetjük.

A szőnyeg zseníliafajtának minősíthető. Erős a sok népszerű kárpitozási anyaghoz képest. Len vagy pamut természetes szálain alapul. Mivel az anyag nem túl erős, poliészter és akril szálakat adnak hozzá. Széles színválasztékkal rendelkeznek. Ebben az esetben a szövet felülete gyapjas lesz, és szövés közben zsákvászonhoz hasonlít. Ez némi természetességet és környezeti hangulatot kölcsönöz a belső térnek.

A kárpit a lehető legközelebb áll a jacquardhoz. Még ugyanazokon a gépeken is gyártják. Csak a gobelinben lehet jelentős számú árnyalatot használni, nemcsak mintákat, hanem valódi festményeket is létrehozni. A Jacquard csak 10 színes szálra korlátozódik. A szövet 100% pamutból készült. Ez a fő előnye (természetessége) és hátránya (viszonylag alacsony kopásállóság).

A velúr a drága halom bútor szövetek közé tartozik. Jól reprodukálja a különböző színeket. A felületen lévő mintákat és mintákat úgy kapjuk meg, hogy a bolyhokat különböző irányokba helyezzük a sablonok alá. Luxust és gazdagságot kölcsönöz minden belső térnek. Ugyanakkor gyengén ellenáll a kopásnak, bár a halom kezelésére szolgáló modern technológiák meghosszabbíthatták élettartamukat.

Бордовый диван

A műbőr (ekológikus bőr) a természetes anyag kiváló minőségű utánzata. Ma nyereséges a közönséges bőr használata a kanapék kárpitozásában. És sokkal kisebb dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. Ugyanakkor az öko-bőrt számos pozitív tulajdonság jellemzi. Tartós pamutszöveten alapul. Több réteg poliuretán bevonatot visznek fel rá. Ebből készül a fő díszítőelem. A teljesítmény javítása érdekében az anyagot speciális teflon vegyülettel vonják be. Az eredmény egy tartós, sokszínű textúrájú kárpitszövet. A belső térben való használata azonnal különleges luxust kölcsönöz, mert a szerelem azonnal a természetes bőrhöz társítja.

Ennek alapján világossá válik, hogy milyen típusú kárpitokra kell figyelni, amikor mindegyik szobában kanapét választ. Végül is a belső tér stílusa nemcsak a színt, hanem a textúrát is meghatározza, amely alkalmas egy adott helyiségre.

Divatos kanapé színek és kombinációk velük

Coco Chanel azt is elmondta, hogy a divatot azoknak az embereknek hozták létre, akiknek nincs stílusérzékük. Nem szabad, hogy a népszerű trendek vezéreljék saját egyedi belső kialakításakor. Ő lesz az, aki képes lesz tükrözni a belső világ sajátosságait és a szoba tulajdonosának karakterét.

A bútorok és különösen a kanapé kiválasztásakor jobb megnézni, hogyan illeszkedik a nagy képbe. Ezért érdemes előre megérteni, hogy milyen hangulat rejtőzik egy adott szín mögött.

Piros

Az egyik legagresszívebb szín. Mindig ösztönzi az emberi tevékenységet. Ezért ne telítse velük a szobát. Jól néz ki semleges árnyalatokban, szinte bármilyen színnel kombinálható. Az ilyen kanapé kárpit kiválasztásakor célszerű ugyanazt a színt megismételni más kis belső részletekben: gyertyák, csillár, festmény.

Ne adjon hozzá más agresszív árnyalatokat. Együtt érzékelő bombát hoznak létre. Az ilyen belső térben lévő személy nem pihenhet. Ez állandó kényelmetlenséget okoz. Ezért rendkívül óvatosnak kell lennie a piros kanapé kiválasztásakor. Alternatív megoldásként nem a telített skarlát árnyalatokat részesítheti előnyben, hanem a nyugodtabb bordó árnyalatokat.

Kék

Ez a szín a békességgel, nyugalommal, tisztasággal társul. Jól hajlandó pihenni. De mindig emlékezzen arra, hogy a hideg palettához tartozik. Ezért a leg agresszívabb belső teret is megnyugtatja. Emiatt az élénk kék kanapékat gyakran sárga meleg árnyalatokkal párosítják.

De jobb, ha nem kombináljuk fehér, bézs és kék tónusokkal. Ellenkező esetben teljesen elveszítheti a melegséget a szobában. Ebben az esetben a Hókirálynő egyik szobájává válik. És még a szoba magas hőmérsékletén is úgy tűnik, hogy huzat és fagyos frissesség fúj a belső tér minden eleméből.

Голубой диван

Zöld

A nyár színe, öröm, pozitív. Nem nevezhető túl agresszívnek vagy nyugodtnak. Zöld színnel a legtöbb belső tér naposabb és vidámabb lesz. Különböző árnyalatokkal kombinálható, aminek köszönhetően különböző hatások érhetők el.

Sárgával és naranccsal párosítva a szoba javítja a teljesítményt. Ugyanakkor a pszichét zavaró sárga és narancssárga színt a zöld kissé semlegesíti.

A pihentető hatás elérése, valamint a légkör és a pihenés megteremtése érdekében jobb kombinálni nyugodtabb színekkel. Mindig olyan jó szunyókálni a friss zöld füvön a kék ég alatt, fehér bolyhos felhőkkel.

De az élénkvörösnél a tervezők és a pszichológusok nem javasolják ezt a színt kombinálni. Együtt erősen befolyásolják a pszichét, és csak ismeretlen eredetű kellemetlenséget és belső szorongást okozhatnak.

Ibolya

Egészen konkrét szín. Óvatosnak kell lennie a választásával. A tervezők nem javasolják az ilyen kárpit kiválasztását a kanapéhoz, ha a belső térben már vannak ugyanolyan árnyalatú elemek. Nehéznek és agresszívnek tekintik.

A hozzá illő színkörnyezet a lila színárnyalatoktól függ, mivel összetett szín. Például a kék és lila fekete -fehér belső tér szigorúbb és hidegebb lesz. Ugyanakkor ebben a szobában egy rózsaszín tónusú kanapé szórakoztatónak és melegnek tűnik. Ezért nagyon óvatosnak kell lennie az ilyen színű árnyalatok kiválasztásával. Annak érdekében, hogy ne számítson rosszul, jobb, ha kanapékat vesz a gyártótól. Ebben az esetben a tanácsadók részletesebb információkat nyújtanak a kárpit jellemzőiről.

narancssárga

Az aktív színekre utal. Még a vörösnél is nehezebb lehet. Ezért jobb kombinálni semleges árnyalatú belső elemekkel. Ebben az esetben a kanapé pozitív hangsúlyos szín lesz a szobában.

A narancs a nap és az otthon melegéhez kapcsolódik. A kompetens kombináció más árnyalatokkal további kényelmet és melegséget teremt. De ha túlzásba viszi vele a belső teret, akkor az illető elkezdi felfogni a helyiséget, mint a tűz (különösen, ha itt piros és sárga színek vannak). Emiatt a pihenés és a szórakozás helyett kiderül, hogy szorongást és az elsődleges félelem érzését éri el.

De egy világos narancssárga kanapét teljesen semleges belső térbe helyezni sem érdemes. Nevetségesnek és hülyének fog tűnni, azonnal kikerül az általános koncepcióból.
Sárga

Az emberre gyakorolt ​​hatás az árnyalattól függ. A nyugodt hangok növelik a hatékonyságot, javítják a hangulatot. Jól illeszkednek a hideg és meleg színekhez. Alkalmas emberi tevékenységgel kapcsolatos helyiségekbe. De a fényes savasak negatív hatással lehetnek. Az ilyen kanapék használata a belső térben lehetséges, ha enyhén semlegesíti hatásukat, ha nyugodtabb színeket használ más elemekben.

Желтый диван

Ne használja túl, ha már vörös és narancssárga tónusok vannak körülöttük, különösen telített árnyalatok. Ha az őszi lombozat luxusának érzését akarja kelteni, elérheti az erdőtűz hatását, ha nem megfelelően kombinálja egymással az erős színeket.

Sokszínű

Ezt megelőzően kizárólag a monokromatikus kárpitozásról volt szó. De a kanapék különböző színekben készülhetnek. Hideg és meleg színek kombinációja lehet bármilyen kombinációban. Nem szabad megtagadni az ilyen kanapékat, de bölcsen kell használni őket.

Általában az ilyen bútorokat nem egy pihentető nyaraláshoz tervezték. Olyan helyiségekhez készült, ahol az emberi tevékenységnek magas szintűnek kell lennie. Érdemes színkörnyezetet választani a bútor kárpitozása alapján. Pontosan ez a helyzet, amikor a belső tér a kanapé köré épül, és nem fordítva.

Ha a helyiséget nyugodt, semleges árnyalatok uralják (bézs, tej, kávé), akkor egy ilyen elem segítségével színkombinációt készíthet, és kissé unalmas és semmi csúnya szobát feleleveníthet.

Világos kanapé elhelyezése és szerepe

Korábban azt a kérdést vizsgálták, hogy a belső tér világos eleme hogyan befolyásolhatja a szoba hangulatát és az ember észlelését. Ennek alapján érdemes megérteni, hogy melyik helyiséghez melyik kárpitozási lehetőség a legalkalmasabb. Végül is a hálószobában nem lehetnek stimuláló elemek, a nappaliban pedig nem mindig kell pihentető légkör. Ezért a színt a szoba rendeltetése alapján kell kiválasztani.

A nappaliban

A szoba célja a tulajdonos természetétől függ. Jellemző, hogy a fiatal és aktív emberek gyakran fogadnak vendégeket, összejöveteleket és bulikat szerveznek. Ezért a nappaliban létre kell hoznia az ünneplés érzését, ösztönöznie kell az aktív tevékenységet. Ebben az esetben a vörös, sárga és narancssárga az ideális.

Благородная оливковая мебель

Ha a ház nyugodtabb és visszafogottabb embereknek ad otthont, akkor nem kell feltámasztani a szórakozás vágyát. Ebben az esetben nem szabad lemondania a fényes kanapékról sem, csak a színeket jobb kék, kék, lila, zöld színben venni. Nyugodt pihenést és kikapcsolódást biztosítanak egy kemény munka után. A nappaliból olyan hely lesz, ahol vendégeket fogadhat egy csésze tea mellett, vagy társasjátékokat játszhat a gyerekekkel.

A hálószobában

Itt azonnal el kell hagynia az élénk és agresszív színeket. A hálószobát pihenésre tervezték, nem pedig aktív időtöltésre. Az éjszakai pihenés csak a legfiatalabb emberek számára lehet aktív, de ezek tisztán egyéni preferenciák, amelyek végül még az ilyen személyeket is megunták.

A kanapé a hálószobában nem olyan gyakori. Összhangban kell lennie az egész belső térrel. Leggyakrabban visszafogott, nyugodt, pasztell színekben készül. Egy világos bútordarab életre kelti, és különleges sarkot teremt az egyéni pihenéshez. És jobb, ha nem lép ki az általános koncepcióból.

A gyakorlatban a kék és a zöld kárpit a legjobban működik a hálószobában. Néha lehetséges a lila változata, de vele, ahogy korábban említettük, óvatosnak kell lennie.
Az óvodában

Ennek a szobának két ellentétes célja van – pihenés és játszótér. Az írástudó szülők zónázást végeznek, hogy behatárolják a tér érzékelését. A játszótéren gyakran találhatók kanapék. Itt a színek sokféleképpen használhatók. Ha szeretné, akár piros kanapét is vásárolhat, ha a stílus megengedi. Leggyakrabban a sárga, narancssárga és rózsaszín kárpit a lányoknak, a kék, a kék, a lila, a zöld szín a megfelelő itt.

Ha a kanapé egyben alvóhely is, akkor ne szerezzen olyan árnyalatokat, amelyek zavarják a pszichét. Még a lányok szobájában is jobb nyugodt hangokat választani, például kék vagy zöld.

A teremben

Ez az első szoba, amelyet egy személy kap egy házban vagy lakásban. Azonnal képet ad a tulajdonosról, ízlésről, jellemről. Itt egy világos kanapé lesz a megfelelő, mivel gyakran lakóövezet, ahol nincsenek természetes fényforrások. A kárpit árnyéka korlátozás nélkül használható.

Csak emlékeznünk kell arra, hogy napfény nélkül a hideg tónusok még hidegebbnek tűnnek, a melegebbek pedig az ősi barlangok tűzére jellemző elsődleges melegséget kölcsönöznek.

Mivel a szűkös hely miatt gyakran nehéz teljes értékű masszív kanapét elhelyezni a folyosókon, a kompakt kanapé színének köszönhetően megfelelő lesz a hangulat újjáélesztése.
A konyhán

Talán ez az egyik legnépszerűbb helyiség minden otthonban. Ezért kellemesnek és vonzónak kell lennie. A kárpit élénk színei elősegítik a hangulatot és javítják az emésztést.

A konyha esetében nincs korlátozás a fő szín és az ékezetek árnyalatainak megválasztására. Mint a nappaliban, itt is minden kizárólag az otthon tulajdonosának ízlési preferenciáitól és jellegétől függ. A konyhában egy piros és egy kék kanapé egyaránt megfelelőnek tűnik. Csak annak biztosítására van szükség, hogy összhangban legyen a belső tér többi részével, vagy kiegészítse azt.

Az árnyalatok csak a kárpitozás típusától függnek. Még mindig jobb, ha ökobőrt vesz, mert így a legegyszerűbb tisztítani. De a konyhában bármikor foltosíthatja a bútorokat.

Az irodában

Tíz -tizenöt évvel ezelőtt azt hitték, hogy ez alkalmatlan hely a világos bútorokhoz. Mindennek meg kell felelnie a szigorú öltözködési szabályoknak. Szerencsére ez a megközelítés változik, és ma sok iroda élénk színű kárpitozott bútorokkal rendelkezik. Elkezdett megjelenni az ügyfélterületeken, az alkalmazottak rekreációs területein és még a munkahelyükön is.