A minimalista belső tér minden szépsége kanapéval

Интерьер в стиле Минимализм

A “minimalizmus” stílus jellemzői

Akárcsak a 80 -as és 90 -es években, ma is divatos minimalista stílusban élni. Ez azt jelenti, hogy minimális mennyiségű bútor és berendezés van, valamint a rend, a tisztaság a szobában.

A minimalizmus a művészettörténet összefüggésében 1965 -re nyúlik vissza, amikor a minimalizmus volt a neve néhány műalkotásnak. Olyan amerikai művészekből származtak, mint Donald Judd és Karl Andre. Olyan szobrokat készítettek geometriai testekből, amelyek egyértelműen nem mesélnek, hanem egyszerűen a helyiségben lévő tárgyakat ábrázolják.

Egyszerű és egyszerű – ez a stílus így működik, mind formailag, mind színben. A minimalista otthon tökéletes hatást kölcsönöz a spártai színeknek. Világos és lehetőleg monokróm. Az ékezeteket egyszínű világítással lehet beállítani, például többszínű órával vagy többszínű szőnyeggel. A bútorokban világos formák és szigorú geometriai vonalak találhatók.

Ennek a stílusnak a fő eleme a belső tér tágassága és rendje. Harmónia, látható dekorációk, részletek vagy turisztikai ajándéktárgyak barakkja. Amikor ezt a stílust választja, emlékezzen az összes elem jó, sőt tökéletes kombinációjára. Ha a tulajdonos ezt vagy azt a belső teret minimalistanak tartja, és a komód tele van apróságokkal, keretekkel és egyéb kiegészítőkkel, ez azt jelenti, hogy nem tudatos tulajdonossal van dolgunk. Nincs helye a káosznak és a véletlenszerű választásnak. A belső tereknek tisztáknak és tágasaknak kell lenniük, és ha valami nem látható, nincs szükség kiütésre, ez a lényeg.

A tipikus minimalista a lógó polcokat részesíti előnyben a zárt szekrényekkel szemben. Népszerű anyagok az üveg, a fém és a modern műanyag. Ebben a díszítési stílusban a tömör fát gyakorlatilag nem használják. A minimalizmus szempontjából a minőség és a könnyedség a legfontosabb. Ez együtt jár a minőségi anyagmozgatással és a funkcionalitással.

A helyiségnek kompaktnak kell lennie, a drága díszítő elemeket minimálisra kell csökkenteni. A bútorok és az egyes darabok szeszélyes megjelenésének nincs értelme ebben a stílusban, és az átláthatóság a minimalizmus kulcsa.

Minimalista kanapé

A “kevesebb a több” elve a modern stílusú belsőépítészetre vonatkozik. Az egyenes formák és a finom színek olyan élettereket hoznak létre, amelyek pihenés és kikapcsolódás helyeként funkcionálnak az élet forgatagától a túl sok inger közepette. Harmónia, funkcionalitás és egyszerű elegancia jellemzi a modern életre jellemző, takaros, gazdagon díszített szobákat. A minimalista bútoroknak egyszerűnek kell lenniük, és világos vonalakkal és formákkal kell kiemelkedniük.

Minden minimalista enteriőr titka a bútor, amely már önmagában is minimalista. Ennek a tárgynak a középpontjában az egyértelmű vonalak és a világos, kellemes színek állnak: a minimalista bútorok formájukkal egyértelmű meghatározást adnak a helyiségnek, a színek pedig világosabbá és vonzóbbá teszik.

Минималистичный диван

A terjedelmes formákat, a plüss kárpitokat és a szükségtelen díszítéseket általában teljesen elkerüljük. A minimalista bútorok tipikus példái a vékony kanapék hosszúkás fa vagy acél lábakkal, a lekicsinyített üléskeret geometriai lábakkal és a polcrendszerek, amelyeknek nincsenek felesleges falai.

A bútorok többnyire hasonló rövidített fehér, fekete, szürke és bézs színsémát használnak, gyakran természetes fával kombinálva. Ha a minimalista belsőépítészetben színes ékezetekre van szükség, akkor szigorú szabály érvényes: szobánként csak egy színes világítást kell felszerelni.

Nagyon gyakran az egyenes kanapékat a minimalizmus stílusában használják. Elegánsak, egyszerűek és nagyon szépek. Ha minimalista kanapét keres a belső térben – ez a legjobb megoldás! Geometriai formájával, kifogástalan kivitelével és a legmagasabb minőségű anyagokkal, amelyekből készült, azt állíthatja, hogy az egyik legsokoldalúbb és mindig divatos kanapé. A kanapé alakja egy téglalapon alapul – ez a megfelelő forma mind az alap, mind a karfák esetében. Az ilyen részleteknek köszönhetően a kanapé nemcsak kényelmes, hanem vizuálisan is vonzó. A pihenési kényelmet tovább növelik a háttámlát kiegészítő párnák.

Kanapé tippek

Először is kérdezd meg magadtól, hogy a kanapé milyen szerepet játszik a belső térben, és ki fog rajta ülni. A kanapénak személyesebbnek kell lennie? Vagy nagy családi kanapéra van szüksége, amely nem igényel sok karbantartást? Kinyitható kanapét vagy heverőt szeretne TV -nézéshez? A klasszikus sarokmegoldás jobb, mint két szemben álló kanapé?

A kanapénak ellen kell állnia a nagy terheléseknek, és sokáig újnak kell lennie. A legtöbb vásárló számára ezek a pontok különösen fontosak a vásárlás szempontjából:

  • könnyen tisztítható és jó megjelenésű;
  • UV -álló színek;
  • érzéketlen a foltokra;
  • különösen az állattulajdonosok számára: érzéketlen a karmokra és könnyen tisztítható.

A kanapé nagysága a nappali méretétől, a felhasználók számától és az előnyben részesített használattól (ülve vagy fekve) függ. Bemutatjuk a legfontosabb paramétereket:

Az ülés szélessége személyenként 50 és 55 centiméter között legyen.
Az ülés magassága általában 45 és 50 centiméter között van.
Az átlagos ülésmélység 55 centiméter. Minél alacsonyabb az ülésmélység, annál magasabbra ül. A mély ülések meghívják (félig) feküdni.
A jobb háttámla magassága az ülés mélységétől függ. Minél egyenesebben szeretne ülni, annál meredekebbnek és magasabbnak kell lennie a háttámlának.
A kanapé valószínűleg a legnagyobb bútordarab. Ezért megfelelő színt kell adni. Attól függően, hogy melyik stílus uralkodik, vagy azt akarjuk, hogy érvényesüljön a belső térben, a kanapé színét és formáját választjuk.

Vannak univerzális színek, amelyek szinte bármilyen dizájnhoz illeszkednek, köztük bézs, szürke és fehér. Vannak olyanok is, amelyeket azonnal azonosítunk bizonyos belsőépítészeti típusokkal, például a türkiz és grafit színeket, amelyeket a skandináv stílushoz társítunk, a mélyvöröset a modern stílushoz, az antracitot az elegáns stílushoz, valamint a meleg barnákat és a bézs színeket az olasz stílushoz. El kell gondolkodnunk azon, hogy melyik kanapé illik legjobban a belső térünkhöz: világos vagy sötét. Ne feledje, hogy megjelenését stílusos kontrasztos kiegészítőkkel – takarókkal és párnákkal – mindig egyedivé tehetjük.

A kárpitozott bútorok belseje, vagyis a kárpitok kialakítása és típusa kritikus fontosságú a jó minőség szempontjából. A minőségi kanapék rugós talpával szorosan kinyújtott hullámrugókból vagy rugalmas hevederekből állnak. A keretnek és a felfüggesztésnek jól illeszkednie kell. Az ülés legjobb habosított rugós maggal, hideghabbal laminált párnával vagy öntött habból. A hab minőségét a sűrűsége határozza meg. Képlet: minél nehezebb, sűrűbb, annál jobb! A mérettartó ülés habja köbméterenként legalább 35 kg.

A kanapé különböző helyiségekbe helyezésének jellemzői

Milyen puha bútorok ideálisak a nappalimhoz, a folyosóhoz vagy a gyerekszobához? Erre a kérdésre sokaknak különösen nehéz válaszolni. Míg a stílus és a szín szempontjai a személyes ízléstől függenek, néhány alapvető szabályt be kell tartani, amikor a rendelkezésre álló hely, a kárpitozott bútorok mérete és alakja, valamint a megfelelő szoba dekoráció közötti kölcsönhatásról van szó.

Nappali

Egyszerű kanapé, ügyes asztal, néhány egyszerű polc. Kevés, gondosan kiválasztott és jól elhelyezett tartozék. Egyébként egy dolog a minimalista nappaliban az első: a megnyugtató üresség. Ezen a félreeső helyen Ön játssza a főszerepet, nem pedig az, ami van. Van helye a gondolatoknak, az életnek és a pihenésnek. Még fontosabb, hogy gondosan válassza ki a szükséges kis bútorokat.

Mini

Минималистичный диван в гостиной

Nem számít, melyik házban van: a kanapé mindig a nappali szíve. A dekoráció többi része hozzá van igazítva. Attól függően, hogy milyen hely áll rendelkezésre a nappaliban, és hogyan helyezkednek el az ablakok és ajtók, előfordulhat, hogy nem kell a kanapékat a falhoz helyezni, de intelligens módon a szoba közepére is helyezheti őket, hogy nyitott nappalit hozzon létre. légkör.

A hely kiválasztásakor fontos, hogy kerülje a közvetlen napsugárzást, a halogén fényt és a radiátor hőjét, hogy megvédje nemes bútorait. Ha a TV előtt szeretné befejezni a napját, a következő lehetőségek közül választhat:

szemben a fali szekrénnyel és a TV -vel közvetlenül a falon,
modell alacsony háttal az ablak előtt,
ülősarok a szoba közepén.

Különösen elegánsak és stílusosak a nappalik, amelyekben két kanapé áll egymással szemben a kandalló vagy a könyvfal előtt. De két kanapéba ütközni nem az egyetlen lehetőség.

A nagy nappaliban, amely étkezővel is rendelkezik, használhatja a könyvespolcok, válaszfalak vagy tálalók mögötti nagy ülőhelyeket.

Például, ha a TV -t a szoba közepén kell elhelyezni, a nappali kanapéja illeszthető ehhez a válaszfalhoz. A jól megválasztott kanapé helyzet ugyanolyan fontos a nappali összes bútorának hatása szempontjából, mint a vizuálisan vonzó modell kiválasztása. Egy kis kreativitással a kárpitozott bútorok elrendezésében a nappalija teljesen új hangulattal lep meg.

Hálószoba

A hálószoba egyike azoknak a helyiségeknek, ahol különösen jól kell éreznünk magunkat. Pihenésre és pihentető alvásra tervezték, ezért fontos, hogy szervezett, átgondolt és ergonómiailag berendezett legyen.

Fontos, hogy olyan bútorokat válasszon, amelyek kicsinek tűnnek. Egy nagy, magas kontinentális ágyat széles oldalakkal és egy hatalmas fejtámlát le kell cserélni egy egyszerű és szerény ágyra, a legalacsonyabb fejtámlával, és nincs további korlát a bútor lábánál.

Размещение дивана в спальне

A hálószobához javasoljuk, hogy vásároljon átalakító kanapét. Tökéletes egy kis helyiséghez.

Gyermekek

Azoknak a szülőknek, akik azon gondolkodnak, hogy tegyenek -e kanapét a gyerekszobába, tudnia kell, hogy ez mindenképpen jó döntés. A kanapé sikeresen helyettesíti még a legnagyobb ágyat is egy puha matraccal.

Érdemes azonban emlékezni arra, hogy nem szabad túl gyorsan vásárolni ilyen bútorokat. Elsősorban gyermekünk kényelmétől kell vezérelnünk, és tegyük félre az esztétikai értékeket vagy a termék árát. Miért? A pihenés különleges szerepet játszik a gyermekeknél. Éjszaka kapnak erőt egész napra, és mint tudják, a kipihent és kipihent gyerekek sokkal boldogabbak és udvariasabbak.

Konyha

A konyhai kanapék családoknak is remek ötlet! A konyha már nemcsak funkcionális és gyakorlati szerepet játszik. Mert egy hangulatos reggeli összejövetel a legjobb alap a jó napkezdéshez.

Amikor a nappalit csak különleges alkalmakkor használták, a konyha kanapéja a bútorok szerves része volt. Mivel a konyha volt a családi élet középpontja, és egy kényelmes hely az ebédlőasztalnál csak része volt. A konyhai kanapék ma újra divatosak. Szűkebbek és magasabb ülőfelülettel rendelkeznek, ezért alkalmasak az étkezőasztalhoz.

Van egyenes és egyszerű konyhabútorod fényes kivitelben? Egy egyszerű doboz alakú kanapé egyszerű színekben különösen jól illeszkedik modern konyhájába. Az időtlen kialakítású szintetikus bőr tokok is nagyon elegánsnak tűnnek.

Folyosó

Egy ház vagy lakás bejárati területe érezhető az első bejáratnál: a lakók így élnek, így akarnak találkozni vendégeikkel. De ez azt is jelenti: az első benyomás kritikus!

Egy kis kanapé hangulatossá és szebbé teheti a folyosót.

Nagyon gyakran a tulajdonosok kétségei vannak afelől, hogy vásárolnak -e kanapét a folyosón, mert sok helyet foglal el.

A folyosó kanapéjának két funkciója van – praktikus és esztétikus. Gyakorlati szempontból a kanapé segít kényelmesebbé tenni az életet, rátehetsz egy nehéz táskát az élelmiszerboltból, vagy leülhetsz, felvehetsz kényelmetlen cipőt.

Egy hosszú, keskeny folyosón egy kis, keskeny kanapé cipősdobozzal elrejti mindazt, ami nem szabad a szemed előtt lenni, és otthonosabbá teszi a szobát. Nincs szükség dekorációra – az ilyen helyiség legegyszerűbb formái megfelelőbbek lesznek.

Ha a folyosó tágas, akkor pótágy elhelyezésére van lehetőség. A kanapé oszmán stílusú kanapé, keskeny, gyönyörű párnákkal és tálalókkal. Összecsukva kevés helyet foglal el, és kibővítéskor egyszerre két embert helyezhet el.

Helyezzen mellé egy komódot vagy egy éjjeliszekrényt lámpával, stílusosan vagy a kanapéhoz illő színben. A folyosón lesz egy teljes értékű hangulatos sarok. És ha csak a bejárat közelében helyezi el, akkor vizuálisan elkülönítheti az állványon keresztül, keskeny és kicsi. Ezzel megmentheti magát attól, hogy az ajtó előtt aludjon.

Irodai kanapé “minimalizmusban”

Az irodaterület kialakításakor ne feledje, hogy munkatársai és ügyfelei gyakran jönnek Önhöz, így a kanapé rendkívül funkcionális és gyakran használt bútordarab.

A megfelelő kanapé modell kiválasztása rendkívül fontos szempont, de a legelején érdemes átgondolni a kanapé helyét és a rendelkezésre álló helyet – amikor tisztázzuk az információkat, könnyebb lesz meghoznunk a végső döntést.

Ha az irodaterület nem korlátozza az ülősarok kialakítását, akkor több megoldást is meg kell fontolni. A legnépszerűbb lehetőség egy olyan kanapé kiválasztása, amely több embert tud elhelyezni.

Egy másik érdekes ötlet, hogy egy példány helyett többféle kanapét helyeznek el. A kis kanapék alkalmasak egy kis irodába, különösen, ha két példányban vásároljuk. Először is a kétüléses kanapéknak praktikusnak és funkcionálisnak kell lenniük.

Fontos megjegyezni, hogy a kanapénak tisztának kell lennie – kiváló minőségű anyagokból kell választania a modelleket, amelyek ellenállnak minden karcolásnak és különféle sérüléseknek. Miután megtalálta az ilyen funkciókat a kiválasztott modellben, biztos lehet benne, hogy hosszú ideig szolgálja Önt.

A kiválasztott kanapé modell mérete rendkívül fontos, mert attól függ, hogy hányan ülhetnek a kanapén. Bár a kanapénak a lehető legpraktikusabbnak kell lennie, nem szabad túlméretezni – nem szabad elfoglalnia a szoba összes szabad helyét.